Skip to content

Overleg met de WUR studenten

29 april 2010

Gedurende onze reis op de Beagle heeft een groep van 7 studenten van de WUR ons uitstekend geholpen met onderzoek naar achtergrondinformatie over de plastic soep, de schadelijkheid ervan en voorstellen aangedragen voor oplossingen. Initiatiefnemer van dit ACT project was Joep Koene van Oost NV, die het samen met Maria Westerbos van de Stichting Noordzee zelfs gelukt is om in dit kader Charles Moore, de ontdekker van de plastic soep, naar Wageningen te halen voor een lezing over dit onderwerp. Twee medewerkers van zijn stichting Algalita zijn op verzoek van ons en de VPRO  aan boord van de Beagle geweest voor het onderzoek in de Indische Oceaan.

Het werk van de studenten heeft geresulteerd in een uitgebreid rapport: Plastic Soup; Mapping the first steps towards solutions.
Het eerste deel van het rapport beschrijft de activiteiten als back office voor onze reis. Hierin wordt uitgebreid ingegaan op de achtergrond van de plastic soep, de ecologische consequenties en mogelijke oplossingsrichtingen. In het tweede deel wordt beschreven hoe een web portal zou kunnen worden ingericht. Het doel van dit web portal is om systematisch alle kennis en initiatieven met betrekking tot de plastic soep te presenteren waardoor enerzijds een breder publiek betrokken wordt en anderzijds onderzoekers gemotiveerd worden om mee te werken aan initiatieven die kunnen bijdragen aan een oplossing.
Donderdag 29 april zullen Haico en Arend een ontmoeting met deze studenten hebben waarin we hun conclusies kunnen spiegelen aan onze ervaringen. Over de resultaten van deze ontmoeting zullen we jullie later berichten. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jullie reacties op het rapport.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: